2013. június 5., szerda

Zöldséges rakott padlizsán

Itt a padlizsánszezon. Ilyenkor legszívesebben padlizsánt ennék padlizsánnal. A klasszikus padlizsánkrém  akedvencem, de  mindent kipróbálok, amit csak lehet.

Zöldséges rakott padlizsán


Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 15 dkg zsenge, új sárgarépa, 15 dkg zsenge petrezselyemgyökér, 1 kg paradicsom, olaj, só.
 Elkészítése: A sárgarépát és a petrezselymet megtisztítjuk, majd karikára vágjuk és forró olajban megsütjük. Hozzáadjuk a karikára vágott padlizsánt is és megpároljuk. Szűrőpapírra szedjük, majd a hozzávalókat egy tűzálló tálba rétegezzük: egy sor padlizsán, egy sor zöldség, egy sor nyers, karikára vágott paradicsom. A tetejére paradicsom kerül.

 Középmeleg sütőben, alufóliával lefedve 1 órán át sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...