2013. június 4., kedd

Alufóliás krumpli

Egy jó köret akár önmagában is megállja a helyét, főleg ha krumpliból készül. Ez is ilyen. Nekem nagyon bejön, főleg azért mer fokhagyma is van benne és tudjuk: az már majdnem kolbász.


Alufóliás krumpli


Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg krumpli, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 4 cikk zúzott fokhagyma, só, 2 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, megmossuk és karikára vágjuk. Beletesszük egy tálba, rászórjuk a petrezselyemzöldet, a fokhagymát és megsózzuk. Meglocsoljuk olívaolajjal is. Alaposan összeforgatjuk, majd egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, a fóliát ráhajtjuk és a széleken összeszorítjuk. Forró sütőben 25 percig sütjük. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...