2012. augusztus 27., hétfő


Tökkockás spagettimártás

Az ősz ajándékai mindig is kedvemre valók voltak A főzőtök eléggé népszerű volt a családban. Nemrég felfedeztem egy ottfelejtett darabot a kamrában, nosza értelmet adtam a létezésének.





Tökkockás spagettimártás

Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg spagetti, 1 közepes méretű főzőtök, 1 fej hagyma, 1 paprika, só, bors, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál olaj,1 pohár paradicsomlé.
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és  forró olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a kicsumázott, kockára vágott paprikát, lepirítjuk, majd egy kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész van, hozzáadjuk a megtisztított, kikapart, kockára vágott tök felét. Addig pároljuk fedő alatt, amíg minden megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről és összeturmixoljuk, majd visszatesszük a lángra, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a paradicsomlevet, beletesszük a megmaradt tököt és addig forraljuk, amíg a tök megpuhul. A spagettit lobogó sós vízbe tesszük, beleöntjük az olívaolajat és 10 percig főzzük. Lezárjuk a lángot, lefedjük, hagyjuk 10 percig állni, majd leszúrjük. A mártással meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...