2012. szeptember 4., kedd

Őszi zöldségleves

Szép nevet adtam ennek a levesnek, bár a lányom egyszerűen csak zöld trutyinak nevezte. Ennek ellenére én nagyon szerettem, mert nagy rajongója vagyok a brokkolinak. Persze Eszter is megette... bár kijelentette, hogy többé nem fogja. Nagyon hagyományos az ízlése: paszulyleves, túrós gombóc, palacsinta...



Őszi zöldségleves
Hozzávalók ( 4 személyre):
45 dkg karfiol, brokkoli, murok vegyesen
1 fej hagyma
1 evőkanál olaj
4 szelet húsos szalonna
ételízesítő, só
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felforrósított olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket, ráöntünk egy pohár vizet, megsózzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd fedő alatt 20 percig pároljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.  A szalonnaszeleteket megsütjük és tálalás előtt a levesbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...