Szép nevet adtam ennek a levesnek, bár a lányom egyszerűen csak zöld trutyinak nevezte. Ennek ellenére én nagyon szerettem, mert nagy rajongója vagyok a brokkolinak. Persze Eszter is megette... bár kijelentette, hogy többé nem fogja. Nagyon hagyományos az ízlése: paszulyleves, túrós gombóc, palacsinta...
Őszi zöldségleves
Hozzávalók ( 4
személyre):
45 dkg karfiol,
brokkoli, murok vegyesen
1 fej hagyma
1 evőkanál olaj
4 szelet húsos
szalonna
ételízesítő, só
Elkészítése: A
hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felforrósított olajban megpároljuk.
Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket, ráöntünk egy pohár vizet,
megsózzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd fedő alatt 20 percig pároljuk. Amikor
a zöldségek megpuhultak levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. A szalonnaszeleteket megsütjük és tálalás
előtt a levesbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése