2012. május 8., kedd


Tejfölös laskagomba galuskával

A laskagombát hanyagoltam eddig, mert az erdei gombák nagy rajongója vagyok. Most, erdei gombák híján ráfanyalodtam, végül azonban nem bántam meg, finom lett! Természetesen a vajba forgatott galuska is nagy mértékben hozzájárult ehhez, még azt sem bántam meg, hogy teáskanállal szaggattam a galuskákat, a végére leszakadt a karom.

Tejfölös laskagomba galuskával

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg laskagomba, 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, só, bors, 25 dkg liszt, 1 tojás, 12 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: a laskagombát csíkokra vágjuk és egy alaposan beáztatott római tálba vagy más párolóedénybe szórjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, megsózzuk, borsozzuk, és a római tálat lefedve, hideg sütőbe helyezzük, majd a legmagasabb hőfokra állítjuk. Attól kezdve, hogy a sütő felmelegedett, 35 percig pároljuk. A galuskához a lisztet csipetnyi sóval, a tojással és kevés vízzel simára kavarjuk, majd galuskaszaggatóval (vagy teáskanállal) lobogó sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd beleforgatjuk a galuskákat.
A megpárolt gombához hozzákeverjük a tejfölt és a galuskával együtt tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. no majd vegyél nokedliszaggatót. azzal pikk és pakk kész leszel, semmi se szakad le.
    és most megyek gombás finomságot alkotni.

    VálaszTörlés
  2. Hú de guszta!! szeretem :-)

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...