2012. május 29., kedd


Irány a paradicsom!
A nyár azért a kedvenc évszakom, mert ilyenkor érik a finom, lédús paradicsom. Az olaszok nagyon találóan nevezik aranyalmának.
A paradicsom, ha középen, keresztben kettévágjuk, olyan, mint az emberi szív, ezért azt mondják, hogy olyan anyagokat tartalmaz, amelyek erősítik, védik a szívet. Sőt! A benne található likopin nevű anyag segít megőrizni a sejtek fiatalságát. Ezen komolyan elgondolkodtam, lehet, hogy mégsem a sör konzervál? A paradicsomkorszakban kedvenc ételem a kockára vágott enyhén sós házi sajt paradicsommal. Számomra egy ilyen vacsora maga a paradicsom!
A besztercei néni, akitől a piacon a sajtot meg az annál is lényegesebb szilvapálinkát beszerezzük, nagyon finom sajtot készít... De jó a paradicsom bármilyen más sajttal is, gondoljunk csak a klasszikus mozzarella-paradicsom salátára. Sült paradicsommal is nagyon finom!


Mozzarellás paradicsom
Hozzávalók: 4 nagy paradicsom, 4 közepes méretű mozarella, 1 teáskanál apróra vágott bazsalikom.
Elkészítése: A paradicsomot ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a mozzarellát is karikákra szeljük. Felforrósított teflonserpenyőben a paradicsomszeletek mindkét oldalát felforrósítjuk, majd tányérra szedjük és mindegyik paradicsomszeletre egy szelet mozzarellát teszünk. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...