Tejfölös laskagomba galuskával

A laskagombát hanyagoltam eddig, mert az erdei gombák nagy rajongója vagyok. Most, erdei gombák híján ráfanyalodtam, végül azonban nem bántam meg, finom lett! Természetesen a vajba forgatott galuska is nagy mértékben hozzájárult ehhez, még azt sem bántam meg, hogy teáskanállal szaggattam a galuskákat, a végére leszakadt a karom.

Tejfölös laskagomba galuskával

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg laskagomba, 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, só, bors, 25 dkg liszt, 1 tojás, 12 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: a laskagombát csíkokra vágjuk és egy alaposan beáztatott római tálba vagy más párolóedénybe szórjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, megsózzuk, borsozzuk, és a római tálat lefedve, hideg sütőbe helyezzük, majd a legmagasabb hőfokra állítjuk. Attól kezdve, hogy a sütő felmelegedett, 35 percig pároljuk. A galuskához a lisztet csipetnyi sóval, a tojással és kevés vízzel simára kavarjuk, majd galuskaszaggatóval (vagy teáskanállal) lobogó sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd beleforgatjuk a galuskákat.
A megpárolt gombához hozzákeverjük a tejfölt és a galuskával együtt tálaljuk.

Megjegyzések

  1. no majd vegyél nokedliszaggatót. azzal pikk és pakk kész leszel, semmi se szakad le.
    és most megyek gombás finomságot alkotni.

    VálaszTörlés
  2. Hú de guszta!! szeretem :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fokhagymás cukkinikrém

Erdélyi meggyleves

Krumplifánk