2012. május 2., szerda

Megjött a grillszezon!

Imádok grillezni! Leginkább a kertünkben szeretek, de a helyszín nem is lényeges, csak ne bömböljön manele a közelben... Április utolsó napján a kertben grilleztünk, kár hogy felhallatszott a városközpontból valami irtózatosan pocsék román hazafias zene. Na, de semmi sem tökéletes. Legalább szokta a fülünk és legközelebb nem tiltakozik olyan hevesen. Persze sör is volt! Azzal elkábítottuk a szépérzékünket és elaltattuk a bicskanyitogató nemzeti öntudatot.
De térjünk át a grillre. A férjem kedvencét készítettem el, meg miccset, de azzal nem dicsekszem mert eléggé fekete színt kapott...

Édes-savanyú-csípős csirkecsíkok
Hozzávalók: 1 szép nagy csirkemell, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál szezámmag, pici só, 1 teáskanál Erős Pista, vagy más csípős paprikakrém.
Elkészítése: A húst csíkokra vágjuk, a többi hozzávalót összekavarjuk egy nagyobb tálban. Az így készült mártásban pácoljuk a húst 1 órán át, majd parázson megsütjük. Pár perc alatt kész is. A visszamaradó mártást ne dobjuk el: lehet bele a sült húst is mártogatni.


Az édes, savanyú, csípős, sós és kicsit keserű a szójaszósztól magában foglalja az alapízeket. Kínaiban ettünk valamikor ilyesmit, sajnos nem adták ide a receptet... Improvizálni kellett. Nekünk bejött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...