Spenótos csirkemell
Az én saját konyhámban nem nagyon készült még spenót. Most valami mélyről jövő egészséges táplálkozás iránti felindulásból megpróbálkoztam vele.
Nem bántam meg...
Spenótos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkemell, 50 dkg spenót, 2 dlédes fehérbor, 3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, 1 evőkanál szárított zöldségkeverék, só, bors.
Elkészítése: Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, beleszórjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát és megpároljuk. A csirkemellet apró köckákra vágjuk és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához, majd fehéredésig sütjük. Megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és beletesszük a zöldségkeveréket is. Felönjük a borral, ráhalmozzuk a megmosott spenótot és lefedjük. Addig pároljuk, amíg a spenót teljesen össze nem esik. Levesszük a fedőt és újabb 5 percigsütjük.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésA spenótot én is utáltam. A spenótfőzeléket ma sem kedvelem, de a rövid ideig párolt egész leveleket, például lazachoz, kedvelem.
VálaszTörlésA Te verziódban a spenót már összeesik, de ezt kivételesen megbocsájtom, mivel bort is használtál.