2012. április 26., csütörtök

Roston sült csirke salátával és fokhagymás tejföllel

Saláta, hús, fokhagyma: egyszerre három találat a kedvenceimből. Nem véletlen tehát, hogy ez a villámgyorsan összekomponált étel ínyemre volt, nagyon. Bár az utóbbi időben mintha egy kicsit túlzásba vittem volna a saját szájam ízére főzést... Szerencsére eddig nem panaszkodott senki.

És nem mellékes az sem, hogy végre a Tescoban tavaly nyáron begyűjtött fokhagymás vaj is megtalálta ebben az ételben a küldetését.

Csirke salátával

Hozzávalók 2 személyre: 2 szelet csirkemell, 3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál tejföl, 1 fej saláta, 2 paradicsom, 12 dkg enyhén sós túró vagy feta sajt, diónyi vaj, egy kevés fokhagymás fűszervaj.
Elkészítése: A csirkemellszeleteket egy teflonserpenyőben megsütjük. Ha kerti partira készítjük, akkor grillezhetjük is. Még forrón megkenjük fűszervajjal. Félretesszük. A már használt serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lereszelt fokhagymát és belekavarjuk a tejfölt is. Jól összekavarjuk és levesszük a tűzről.
A salátához megmossuk a salátát és darabokra tépkedjük. A túrót (itt erre mifelénk telemeának hívják, nem tudom mi a magyar neve) kockákra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük. A hozzávalókat egy salátástálba tesszük és finom mozdulatokkal összerázzuk. A salátát elosztjuk két tányérra, mellé helyezzük a hússzeletet, végül az egészet leöntjük a fokhagymás tejföllel.

Nagyon finom lett, persze az sem mellékes, hogy volt, aki segítsen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...