2012. április 3., kedd

Kapros és juhtúrós



Vannak dolgok, amik nem változnak. Ide jön a kapor iránti rajongásom. Már kerülnöm kell az olyan helyeket, ahol kaprot lehet kapni, mert folyton ott landol egy csokorral a kosaramban...
Saját kaporültetvényem is van a konyhaablakban, hogy mindig legyen, ha kell...
Legutóbb ezt a kis tésztás finomságot készítettem, inkább azért mert volt egy kis juhtúróm elfekvőben, amit fel kellett használni. Visszajött ugyanis a besztercei túrós néni a piacra, akitől több, mint tíz éve vásárolunk. Csak megállunk előtte és tudja, hogy 15 dkg juhtúró, tenyérnyi sós telemea és egy üveg besztercei pálinka...


Kapros sült tészta

Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg masnitészta
2 tojás
2 dl tejföl
4 kocka kenősajt
25 dkg juhtúró vagy reszelt kecskesajt
12 dkg sonka
1 csokor kapor
diónyi vaj

Elkészítése: A tésztát forrásban lévő vízben 8 percig főzzük, majd levesszük a tűzről és 10percig fedő alattpihentetjük. Leszűrjük, leöblítjük, majd egy tálban összekeverjük a túróval vagy sajttal.A sonkát teflon edényben zsiradék nélkül megpirítjuk egy kicsit és a túrós tésztához adjuk.
Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk, belehalmozzuk a túrós tésztát és jól elsimítjuk. A tojásokat felverjük, összekeverjük 1 dl tejföllel, majd a túrós tésztára töltjük. Forró sütőben addig sütjük, amíg kissé megpirul. Közben a megmaradt 1 dl tejfölhöz keverjük az apróra vágott kaprot. A kisült tésztát kivesszük a sütőből és kapros tejföllel megkenve tálaljuk.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...