2012. február 12., vasárnap

Brokkolis lepény


Alapjában véve nem is szeretem a brokkolit. Amikor a gyermekem kicsi volt sokszor főztem neki, mert a könyvek szerint egészséges. Egyszer anyámnál voltunk, a gyermek nem akarta megenni a brokkolit, anyám megszagolta, majd azt mondta, hogy most az egyszer a kicsinek van igaza. (Bár szerintem mindig neki adott igazat, főleg, amikor az idegbajt hozta rám, szerintem anyámnak olyankor egy-egy érzése volt.) Valahol itt szakadt meg a kapcsolatom a brokkolival.
Nem rég azonban a szupermarketben egy hatalmas halom brokkoli kacsintgatott az arra járókra. Nem viccelek: akkora halom, hogy a fejem búbjáig ért. Vettem hát egy két öklömnyi virágot, csak úgy. Ha nem más, vázába teszem...
Aztán, amikor hazaértünk, indulásnak megfőztem ételízesítős sós vízben. És a sorsa eldőlt.

Brokkolis lepény
Hozzávalók: 25 dkg brokkoli, 4 tojás, 4 evőkanál liszt, 1 pohár joghurt, 1 csomag lapsajt, ételízesítő, só, 15 dkg vaj.
Elkészítése: A brokkolit rózsáira szedjük és ételízesítős-sós vízben megfőzzük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a joghurtot, ételízesítővel ízesítjük. Egy tűzálló tál aljára szórjuk a felkockázott vajat, rátesszük a leszűrt brokkolit, rátöltjük a tojásos masszát, majd forró sütőben negyed órán át sütjük. Amikor a massza megszilárdul, kivesszük és beborítjuk lapsajttal. Visszatesszük a sütőbe, amíg a lapsajt ráolvad és megpirul.

Szerintem ezt még anyám is megenné... Bár a gyermekem kitart a négy évvel ezelőtti álláspontja mellett.

4 megjegyzés:

  1. A lepény nagyon megnyerő!
    Légyszíves, látogass el a blogomra!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is nagyon guszta, bár a brokkolival én is így állok. Most van egy csomag a fagyasztóban, lehet ez lesz a sorsa. :)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki! SZerintem én is elkészítem valamikor!

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...