2012. február 26., vasárnap

Gombás rakott krumpli




A rakott krumpli nálunk nagy kedvenc. Azért persze nem árt néha, ha van benne egy kis csavar...
Például gomba... A paszulykorszaknak vége, nálunk még az

ég is gombás. A gyermekünk kapott egy társasjátékot, aminek a lényege a gombagyűjtés. Nos, gyűjti is serényen már minden ehető és mérgező gombát ismer, a mérgezőket, mivel pontlevonás jár értük rendre a más kosarába rakja.
Mi továbbra is csiperkét szedünk a boltban. Az a biztos.

Gombás rakott krumpli
Hozzávalók 2 személyre: 4 db főtt krumpli, 25 dkg gomba, 12 dk
g sonka, diónyi vaj, 1 pohár tejföl, 2 db főtt tojás, 2 kocka kenősajt, 1 fej hagyma


Elkészítése: A gombát megmossuk és szeletekre vágjuk. A megtisztított, apróra vágott hagymát kevés vajban megpároljuk, hozzáadjuk a gombát és fedő alatt 15 percig pároljuk. A sonkát csíkokra vágjuk és vajban megpároljuk.
Egy tűzálló tál aljára tesszük a sonka felét, rákarikázunk két krumplit és egy tojást,ráhalmozzuk a gombát, meglocsoljuk a tejfölben kikavart krémsajt felével, erre karikázzuk a másik két krumplit a másik tojást és meglocsoljuk a maradék tejfölös sajttal. Forró sütőben pirosra sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Hogy nekem ez miért nem jutott soha eszembe:) Nagyon jó ötlet, köszi. A rakott krumplit szeretjük, a gombát imádjuk, muszály lesz kipróbálni!

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...