2012. február 9., csütörtök

Téli igézet


Gondolom már eléggé kiderült, hogy az ízek keresésében leginkább gyermekkori emlékekre alapozok. Vannak azonban helyzetek, amikor kimondottan a kíváncsiság vezet, egyszerűen valami újat szeretnék kipróbálni. Így voltam ezzel a levessel is, ami viharos gyorsasággal a toplista élére repült a családi preferenciák között. Egyszerűen nem bírtunk vele betelni, addig ettük, amíg elfogyott. Szerencsére jó nagy fazékkal főztem...

Tormás leves

Hozzávalók: 1 kg csontos disznóhús, 3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 marék rizs, 1 csupor káposztalé, 1 csupor paradicsomlé, friss torma, só

Elkészítése: A disznóhúst annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Megsózzuk és csendes lángon addig főzzük, amíg a hús leválik a csontról. Kivesszük a léből, kicsontozzuk, majd visszatesszük és alaposan felforraljuk. Belereszeljük a gyökérzöldségeket, beletesszük a rizset és újabb negyed órán át főzzük. Beletöltjük a káposztalevet és a paradicsomlevet. Felfőzzük. Frissen reszelt tormával meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...