A csirkeszárny nagy kedvenc, főleg nyáron, amikor grillezni lehet, vagy paprikás készül belőle a bográcsban. De ilyenkor tavasz felé is lelhetünk benne élvezetet, hiszen a sütőben is számos finomságot készíthetünk belőle, pácolva, pirítva, kevés gombával kiegészítve.
Ragacsos csirke szárny gombával
Hozzávalók 4 személyre: 20 db csirke szárny, 3 evőkanál méz,
3 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál mustár, 2 teáskanál csípős paprika krém, 1
evőkanál szezámmag, 20 dkg gomba, 1 evőkanál zsír.
Elkészítése: A legfontosabb a szárnyak előkészítése.
Vizsgáljuk meg konyhakész-e, ha nem, akkor forrázzuk le, majd alaposan
tisztítsuk meg a szőröktől és vágjuk le a szárnycsúcsokat. Ezután mehet is a
pácba, amihez összekavarjuk a mézet, mustárt, szójaszószt, a paprikakrémet (ha
nem szeretjük a csípőset, akkor fele mennyiséget, attól csak finoman fog
csípni, ez kell) és szezámmagot. Pár órán át érleljük, akár egy éjszakán át is.
Egy tepsit kikenünk alaposan zsírral, két oldalt beletesszük a megmosott, lecsepegtetett
gombát, középre a csirke szárnyat, a páccal meglocsoljuk a gombákat és a húst
is, majd forró sütőben 40 perc alatt megsütjük. Közben többször forgassuk meg a
húst, nem égjen meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése