Ebben az ételben az a jó, hogy akár megmaradt főzelékből is elkészíthetjük..
Sárgaborsó krémleves
Hozzávalók:
30 dkg sárgaborsó, 1 fej hagyma, 1 sárgarépa, só, bors, 2 cikk fokhagyma,10 dkg
zeller, 1,5 dl tejszín, 3 l víz, a
tálaláshoz sajtos kenyérkockák.
Elkészítése: A
sárgaborsót beáztatjuk,majd 3 l vízben feltesszük főni. A habját szűrőkanállal
leszedjük.
Mikor már nem habosodik, belerakjuk a megtisztított, apró
kockára vágott hagymát, sárgarépát , zellert. Sóval, borssal ízesítjük. Ha
minden puhára főtt, botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntve a fazékba
felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, hagyjuk kissé besűrűsödni. A sajtos
kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése