Az egyszerű és gyors megoldások híveként az csak természetes, hogy előnyben részesítem ezt az ételt...Már csak azért is, mert fontos szerepet játszik benne a sütőtök, a nagy kedvenc. Még nem járt le a szezonja, ilyen influenzazűrös időkben az immunrendszerünk hálás lesz, ha minél többet eszünk belőle. A nagymamám tudta.
Illatos bőségtál
Hozzávalók 4 személyre: 4 kicsontozott csirkecomb, 25 dkg
darált sertéshús, 1 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 4 szelet sütőtök, 1 csokor
petrezselyemzöld, só, bors, 2 fej fokhagyma, 4 szelet zeller, 2 szál sárgarépa,
1 evőkanál zsír.
Elkészítése: A csirkecombokat besózzuk, borsozzuk. A darált
húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a
tojást és a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. Egy tepsit
alaposan kizsírozunk, az alján elrendezzük a zellerszeleteket, a megtisztított
, hosszában kettévágott sárgarépát, a sütőtökszeleteket. Erre ráhelyezzük a
darált húsos masszából gyúrt 8 gombócot és a combokat. A fokhagymafejet
vízszintesen kettévágjuk, úgy tesszük a tálba. Forró sütőben 65 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése