Nevezzük bárminek, a tésztafélékből villámgyorsan készíthetünk finomságokat. Ez az étel akár maradékból is pár perc alatt összerakható.
Sajtos-sonkás makaróni tál
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg makaróni, 25 dkg reszelt
sajt, 15 dkg sonka, 3 tojás, 2 dl tejföl, diónyi vaj.
Elkészítése: A makarónit lobogó sós vízben kifőzzük, majd
leszűrjük, hagyjuk lecsepegni. A tojást egy nagyobb keverőtálban felverjük,
hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajt felét, végül beleforgatjuk a csíkokra
vágott sonkát és a makarónit is. Kivajazott tepsibe rendezzük, tetejét
megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben 35 percig sütjük.
Megjegyzés: Akár előző este is előkészíthetjük, ebéd előtt
csak megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése