Dobozos tarjás saláta
Hozzávalók 1 hétre: 25 dkg vegyes zöldsaláta, 4 szelet
tarja, só, bors, 1 evőkanál zsír, 2 szál sárgarépa, 2 krumpli, 10 dkg zeller, 1
dl tejföl, 3 tojás, 5 evőkanál magkeverék.
Elkészítése: A tarjaszeleteket kipotyoljuk, bedörzsöljük
sóval, borssal. Egy tepsit zsírral kikenünk, beleszórjuk a meghámozott,
karikára vágott sárgarépát, krumplit, a csíkokra vágott zellert, ráfektetjük a
tarját, lefedjük és forró sütőben 50 perc alatt puhára pároljuk. Hagyjuk
kihűlni, majd a húst csíkokra vágjuk és bedobozoljuk. A párolt zöldségeket egy
másik dobozban rakjuk el. Az öntethez megfőzzük a tojásokat, majd meghámozzuk.
Egyet késes aprítóba teszünk a tejföllel, krémesre daráljuk. A másik kettőt
feldaraboljuk és bedobozoljuk.
A saláta összerakásakor egy jól záródó dobozba szórunk a
vegyes salátából, rácsorgatunk az öntetből, erre húscsíkok, majd párolt
zöldségek, főtt tojás, végül egy evőkanálnyi magkeverék kerül. Úgy osszuk be a
hozzávalókat, hogy 5 napon át kitartson.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése