A gomba is finom, a csirkemell is, miért ne lehetne a kettő együtt mindannyiunk örömére a tányéron?
Gombás csirkemell tekercs
Hozzávalók 4 személyre: 1 csirkemell, 20 dkg gomba, 1 fej
hagyma, 5 dkg vaj, 1 evőka1 csokor petrezselyemzöld, 4 krumpli, 4 szál
sárgarépa, 4 szelet sütőtök, 1 evőkanál zsír, só, bors.
Elkészítése: A csirkemellből 4 szép nagy szeletet vágunk,
enyhén kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A töltelékhez a vajat
felolvasztjuk egy serpenyőben, megdinszteljük benne a meghámozott, apróra
vágott hagymát, beletesszük a megmosott, felszeletelt gombát, 20-25 percig
pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott
petrezselyemzölddel, összekavarjuk, még 10 percig sütjük. A csirkemell
szeletekre halmozunk a gombás töltelékből, feltekerjük és fogpiszkálóval
megtűzzük. Egy tepsit vastagon kikenünk zsírral, beleszórjuk a meghámozott,
karikára vágott krumplit és a csíkokra vágott sárgarépát. Ráfektetjük a töltött
húsokat, a fennmaradó helyeken elrendezzük a sütőtökszeleteket. Alufóliával
lefedjük és forró sütőben 50 perc alatt megsütjük. Amikor kész, levesszük a
fóliát, megkenjük a hús tekercseket zsírral és visszatesszük a sütőbe egy
kicsit pirulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése