A zakuszka önmagában is nagyon finom, de alapanyagként is használható, hiszen finom, illatos, zöldséges.
Zakuszkás kifli
Hozzávalók: 30 dkg túró, 30 dkg vaj, 30 dkg liszt, 10 dkg
zakuszka, 15 dkg reszelt sajt, 5 dkg
magkeverék, 1 tojás.
Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a
vajat, hozzáadjuk a túrót és jól összedolgozzuk. Hűtőszekrényben 40 percig
pihentetjük, majd kerekre nyújtjuk, megkenjük zakuszkával, megszórjuk reszelt
sajttal és 8 szeletre vágjuk. Feltekerjük a kifliket és sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük. Megkenjük tojással, megszórjuk a magvakkal és forró sütőben
pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése