Ezt az ételt imádtuk... de tényleg! Nagyon szívesen elkészítettem! Kétszer is ettünk belőle, a második alkalommal tettem bele 25 dkg konzerv babot is.
Csirkeszív gulyás
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg csirkeszív, 1 fej hagyma, 2
szál sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 evőkanál libazsír, 2 teáskanál
pirospaprika, 2 evőkanál paprikakrém, 25 dkg krumpli, só, bors, ételízesítő.
Elkészítése: A zsírt felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta az
apróra vágott hagymát, levesszük a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával és
ráöntünk 1 dl vizet. Jól összekavarjuk, visszatesszük a tűzhelyre,
felforraljuk, beletesszük a paprikakrémet, majd a meghámozott, kockára vágott
sárgarépát és petrezselymet is. 10-15 percig főzzük, vigyázzunk, hogy legyen
rajta elég folyadék, ha szükséges még adjunk hozzá vizet. Ezután beletesszük a
megmosott, megtisztított, kettőbe vágott szíveket, 20 percig kavargatva sütjük.
Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, sózzuk, ételízesítővel
ízesítjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és 35 perc alatt készre
főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése