Fokhagymából sosem elég! A zöldborsó az egyik legegészségesebb zöldség. Ilyenkor
télen érdemes a gyorsfagyasztott változatot használni a konzerv helyett. Nagyon
hamar elkészül, kolbásszal felturbózva a férfiaknál is beválik.
Halmozottan fokhagymás kolbászos borsó
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg fagyasztott zöldborsó, 20 dkg
füstölt kolbász, 1 evőkanál zsír, 8 cikk fokhagyma, 1 dl félszáraz fehérbor.
Elkészítése: A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, beletesszük
a vékony karikákra vágott kolbászt, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a borral.
Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott fokhagymát és a zöldborsót, lefedjük
és mérsékelt hőfokon 25 perc alatt készre főzzük. Közben időnként megkavarjuk,
ha nem lenne elég lé rajta, kevés vizet öntünk hozzá. Ha a kolbász jó fűszeres,
nem szükséges fűszereket használni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése