Egy jó leves mindent visz. Ez a leves pedig pláne! Érdemes vele foglalkozni, akár maradék húslevesbe is szaggathatjuk a galuskákat.
Májgaluska leves
Hozzávalók a leveshez: 20 dkg sárgarépa, 20 dkg krumpli, 10
dkg petrezselyem, 10 dkg zeller,só, ételízesítő, 1 tojás sárgája, 2 dl tejföl. A
májgaluskához: 3 csirkemáj, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 2 tojás,
1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk. Egy
fazékba beletesszük a karikára vágott sárgarépát, petrezselymet és a kis
kockákra vágott karalábét. Adunk hozzá egy teáskanálnyi ételízesítőt, feleannyi
sót, felöntjük 2 l vízzel és mérsékelt hőfokon elkezdjük főni. 20 perc
elteltével beletesszük a kockára vágott krumplit is. Amikor a zöldségek puhára
főttek, nedves kanállal beleszaggatjuk a levesbe a galuskát, amit így készítünk
el: Egy kés fokával elkaparjuk a májat, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a
tojásokat, a lisztet, a zsemlemorzsát és az apróra vágott petrezselymet, pici
sót és borsot, majd alaposan összekavarjuk.
Hagyjuk a galuskát főni, majd levesszük a levest a tűzről és
behabarjuk a tojás sárgájával kikevert tejföllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése