Borjúbecsinált, húslevesből
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg borjúlábszár, 5 szál
sárgarépa, 2 petrezselyem, 10 dkg karalábé, 10 dkg zeller, 1 fej hagyma, 20
szem bors, 1 teáskanál só, 1 tojás sárgája, 1 dl tejföl..
Elkészítése: A borjúlábszárat megmossuk, beletesszük egy
fazékba(vagy a kuktába), hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, a szemes borsot, megsózzuk,
majd felöntjük vízzel. Felforraljuk, leszedjük a habját, végül mérsékelt
hőfokon, fedő alatt 1-2 órán át főzzük. Ha kuktában készül, akkor a kutát lezárjuk, mérsékelt hőfokon főzni kezdjük benne a levest, felszisszenéstől számítva 1 órán át.
Amikor a hús megpuhult, levesszük a
tűzről, hagyjuk szállni, a leves szűrőbe egy papírtörlőt teszünk, és ezen át
leszűrjük, hogy szép tiszta legyen. A zöldségeket feldaraboljuk, a húst
leszedjük a csontról, és a tiszta részeit felaprítjuk, a zöldségekkel együtt
beletesszük a levesbe, felforraljuk. A tojás sárgáját kikavarjuk a tejföllel, és a tűzről levett levesbe csorgatjuk, jól összekavarjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése