Amikor gyorsan szeretnénk ebédet készíteni, az egyik
legkézenfekvőbb megoldás lehet bármilyen tésztaféle. Laktató, fogyaszthatjuk
sósan, édesen és, ha megfelelően választunk még elegáns fogás is lehet. A gomba és a tejszín nagyon jó választás a tésztához. Ha tejszínt vásárolunk, figyeljünk arra, hogy hosszan tartó csomagolása legyen, lehetőleg dugós változattal, hogy visszazárhassuk, ne a szokványos saroklevágós doboz. Így eltarthatjuk egy darabig a hűtőben és mindig kéznél lesz egy fincsi krémleveshez...
Tejszínes, gombás tollszár
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tollszár tészta, 25 dkg
csiperke gomba, 5 dkg vaj, 1 fej hagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 dl
tejszín, só, bors, kakukkfű.
Elkészítése:
1. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, melegen
tartjuk.
2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat.
3. Megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott
hagymát.
4. Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát. Pár percig
pároljuk, majd sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és puhára pároljuk.
5. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd
felöntjük a tejszínnel.
6. Hozzáadjuk a kifőtt, leszűrt tésztát, jól összekavarjuk,
melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése