Minden husi szívesen látott vendég nálunk. Az utóbbi időben viszont rákaptunk a párolt húsokra, pontosabban a zöldséggel pároltakra, mert ezeket ha nem is esszük meg rögtön, saláta alapanyagául szolgálhatnak, amiket munkába is magunkkal vihetünk és pikk-pakk ott van velünk egy finom tápláló ebéd.
Szezámmagos tarja
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet tarja, 1 evőkanál mustár, 1
evőkanál méz, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál szezámmag, só,
bors, 40 dkg krumpli, 2 szál sárgarépa, 1 evőkanál zsír.
Elkészítése: A hússzeleteket enyhén kipotyoljuk, sózzuk,
borsozzuk, félretesszük. Egy tálban összekeverjük a mustárt, a mézet, az
olajat, a szezámmagot és a szójaszószt majd beleforgatjuk a hússzeleteket és
hűtőszekrényben egy éjszakán át pihentetjük. Egy tepsit jó alaposan kikenünk
zsírral, belekarikázzuk a meghámozott, megmosott krumplit, beletesszük a
csíkokra vágott sárgarépát, majd a tetejére fektetjük a hússzeleteket,
alufóliával lefedjük és forró sütőben 50 percig sütjük. A végén levesszük a
fóliát és egy kicsit lepirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése