Szeretjük a sört, meg a májat, miért ne lehetne a kettő együtt, egy ételben?
Sörös csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg csirkemáj, 1 nagy fej hagyma,
1 evőkanál zsír, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 2 dl sör.
Elkészítése: A zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk,
beletesszük a meghámozott, karikára vágott hagymát, állandóan kavargatva
megpároljuk, rátesszük a megmosott, lecsepegtetett májat, kissé megpirítjuk,
majd a sör egyharmadát rátöltjük, 5 perc alatt zsírjára sütjük ismét a sör
egyharmada és zsírjára sütés következik, majd ugyanez harmadszor is. Végül
megszórjuk a petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk és jól összekavarjuk.
Héjában főtt, karikára vágott krumplival tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése