Az utóbbi időben rákaptunk kicsit a lepényekre. Nagyon hamar elkészülnek és letudtuk velük a vacsorát. Hasonlítanak kicsit a pizzára, amit nagyon szeretek, ha akarom akár hús nélkül is készíthetem...Kell ennél több?
Zöldséges lepény
Hozzávalók: A
tésztához: 20 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1 dl kefír, 1 tojás, csipetnyi só. A
tetejére: 50 dkg vegyes zöldség, 2 tojás, 1 dl tejszín, só, bors, 1 teáskanál
ételízesítő.
Elkészítése: A
lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a kefírt, megsózzuk,
majd alaposan összegyúrjuk és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. A zöldségeket
megtisztítjuk, feldaraboljuk és enyhén sós vízben mgfőzzük, de csak annyira,
hogy roppanósak maradjanak. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjuk. Egy mély tálban
felverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tejszínt, majd
beleforgatjuk a zöldségeket. A tésztát
kinyújtjuk, egy kerek sütőedénybe simítjuk, úgy, hogy maradjon egy ujjnyi
pereme is, majd közepes hőfokú sütőben 15 percig elősütjük. Kivesszük a
sütőből, rásimtjuk a tölteléket és 30 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Ketchuppal
tálaljuk. Ha nagyon sietünk és nincs időnk a zöldségekkel bajlódni,
használhatunk mirelit vegyes zöldséget is.
jó
VálaszTörlésjó
VálaszTörlés