2013. augusztus 8., csütörtök

Uborkamártás

Az uborkát leginkább kovászolt változatban szeretem, nyersen ritkán került a salátáimba. Egészen addig, míg előálltak az epepanaszaim, és természetes epetisztítót kerestem. Így találtam rá az uborkára, azóta úgy eszegetem, mint az almát. Azt mondják az uborka az egyik leghatékonyabb béltisztító zöldség. Mivel húsának nagy része víz, kalóriát csak alig tartalmaz, ellenben hosszú időre eltelít, és alaposan átmossa a tápcsatornákat.

Uborkamártás


Uborka mindig van kéznél, főleg a savanyított változatból. Érdemes kipróbálni ezt az egyszerű, érdekes ízvilágú mártást.
Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 1 nagyobb kovvászos vagy savanyú uborka.
Elkészítése: A tejszínt alaposan összekeverjük a liszttel, majd felforraljuk. Az uborkát lereszeljük és a felforralt tejszínhez adjuk. Alaposan összeforraljuk.

Megjegyzés: Főtt, füstölt húsokhoz illik legjobban, a bablevedben főtt csülökből, kevés főtt krumplival és uborkamártással önálló ételt varázsolhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...