Az uborkát leginkább kovászolt változatban szeretem, nyersen ritkán került a salátáimba. Egészen addig, míg előálltak az epepanaszaim, és természetes epetisztítót kerestem. Így találtam rá az uborkára, azóta úgy eszegetem, mint az almát. Azt mondják az uborka az egyik leghatékonyabb béltisztító zöldség. Mivel húsának nagy része víz, kalóriát csak alig tartalmaz, ellenben hosszú időre eltelít, és alaposan átmossa a tápcsatornákat.
Uborkamártás
Uborka mindig van kéznél, főleg a savanyított
változatból. Érdemes kipróbálni ezt az egyszerű, érdekes ízvilágú mártást.
Hozzávalók 4
személyre: 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 1 nagyobb kovvászos vagy savanyú
uborka.
Elkészítése: A
tejszínt alaposan összekeverjük a liszttel, majd felforraljuk. Az uborkát
lereszeljük és a felforralt tejszínhez adjuk. Alaposan összeforraljuk.
Megjegyzés: Főtt, füstölt húsokhoz illik
legjobban, a bablevedben főtt csülökből, kevés főtt krumplival és uborkamártással
önálló ételt varázsolhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése