2013. augusztus 8., csütörtök

Uborkamártás

Az uborkát leginkább kovászolt változatban szeretem, nyersen ritkán került a salátáimba. Egészen addig, míg előálltak az epepanaszaim, és természetes epetisztítót kerestem. Így találtam rá az uborkára, azóta úgy eszegetem, mint az almát. Azt mondják az uborka az egyik leghatékonyabb béltisztító zöldség. Mivel húsának nagy része víz, kalóriát csak alig tartalmaz, ellenben hosszú időre eltelít, és alaposan átmossa a tápcsatornákat.

Uborkamártás


Uborka mindig van kéznél, főleg a savanyított változatból. Érdemes kipróbálni ezt az egyszerű, érdekes ízvilágú mártást.
Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 1 nagyobb kovvászos vagy savanyú uborka.
Elkészítése: A tejszínt alaposan összekeverjük a liszttel, majd felforraljuk. Az uborkát lereszeljük és a felforralt tejszínhez adjuk. Alaposan összeforraljuk.

Megjegyzés: Főtt, füstölt húsokhoz illik legjobban, a bablevedben főtt csülökből, kevés főtt krumplival és uborkamártással önálló ételt varázsolhatunk.

1 megjegyzés:

  1. En szinten savanyititot uborkabol csinalom , de ugyanigy ahogy te csak en teszek meg bele egy keves orolt fekete borsot es cukrot , hogy edeskes legyen, en igy szeretem , de probald ki , (,Tejfol helyet lehet jogurt is ,) de tejfolele finomabb

    VálaszTörlés

  Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...