2013. augusztus 13., kedd

Töltött paprika leves gombával


Ez a recept ismét egy régen utáltam, ma meg odavagyok érte kategóriába tartozó mese. Igazság szerint ez az első alkalom, hogy főztem, eddig anyósomhoz jártam töltött paprikázni. Most már elkészítem magamnak bármikor, bár igazság szerint az a legjobb, ha a más főztjét eheted... 

Töltött paprika leves gombával


Hozzávalók: 50 dkg darált disznóhús, 1 tojás, 5 kanál rizs, 25 dkg csiperkegomba, 1 csokor felaprított petrezselyemzöld, só, bors, 1 kiskanál pirospaprika, 3-4 babérlevél, 2 sárgarépa, 5 dl sűrített paradicsom,  1 fej hagyma, 8-10 db tölteni való paprika, 2 evőkanál liszt.
Elkészítése: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, összekeverjük a darált hússal. Hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk végül pirospaprikával ízesítjük. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, a belső ereket is kivagdossuk, majd mindegyiket megtöltjük a húsos masszával úgy, hogy legalább egy ujjnyit üresen hagyunk, a töltelék ugyanis megnöveli a térfogatát fövés közben. Egy lapos kistányérra szórunk 1 evőkanál lisztet, mindegyik paprikát a húsos felével belemártjuk.

Egy fazékban felforralunk 2 l vizet, megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, majd egyenként a paprikákat. Hagyjuk egy kicsit főni, és beletesszük a megtisztított, lereszelt sárgarépát, a megmosott, kettőbe vágott gombát, a megtisztított, kettőbe vágott hagymát és a sűrített paradicsomot. Mérsékeljük a hőfokot és puhára főzzük. Amikor a paprika és a töltelék is megpuhult (erről érdemes egy paprika megkóstolásával meggyőződni), szűrőkanállal kivesszük a paprikákat és a visszamaradó levet a liszttel besűrítjük. Ehhez a lisztet vízzel simára kavarjuk és a léhez adjuk. Alaposan felforraljuk, majd levesszük a tűzről, visszatesszük a paprikákat és tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...