2013. augusztus 21., szerda

Kapros – túrós töklepény


A nyár egyik nagy slágere a kerti tök, amely olcsó és szinte mindig rendelkezésre áll. A már jól bevált receptek mellett érdemes olyasmit is kipróbálni, ami egyszerűségével és ismert ízvilágával pillanatok alatt a család kedvencévé válik, még akkor is, ha kicsit modernebb köntösben tűnik fel a asztalon.

Kapros – túrós töklepény


Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, csipetnyi só,3 evőkanál hideg víz.
A tetejére: 15 dkg tök, 12 dkg száraz, enyhén sós túró, 3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál apróra vágott kapor.

Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk, hozzámorzsoljuk a vajat, beletesszük a sót és a vizet, majd alaposan összegyúrjuk. Fél órán át hideg helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk és egy kivajazott, kilisztezett kerek sütőformába simítjuk, úgy, hogy körbe pereme legyen. Villával megszurkáljuk, majd közepes hőmérsékletű sütőben 15 percig elősütjük. A tököt meghámozzuk, magházát kikaparjuk, majd a felét kis kockákra, felét pedig ceruzavékony csíkokra vágjuk. Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk az összetört túrót és a tököt, végül belekeverjük a kaprot is. Az elősütött tésztán egyenletesen elosztjuk a masszát, majd sugár alakban kirakjuk a tökcsíkokkal, közepére egy szelet paradicsomot helyezünk.  200 fokos sütőben 25 percig sütjük.  Kapros tejföllel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...