2013. augusztus 14., szerda

Sonkás rakott spagetti


Van úgy, hogy gyorsan kell valami finom, olyankor lehet spagettit készíteni. de úgy is van, hogy megmarad belőle. Na olyankor lehet ezt az ételt készíteni.

Sonkás rakott spagetti


Hozzávalók: 30 dkg spagetti, 10 dkg gépsonka, 1 paradicsom, 1 teáskanál apróra vágott bazsalikom, 10 dkg reszelt sajt, 3 tojás, 0,5 dl tejszín, 2 dl tej, 4 dkg vaj, só, bors.

Elkészítése: Egy lábasban bőségesen sós vizet forralunk, és a spagettit kifőzzük benne.
A sonkát és a megmosott paradicsomot kockára vágjuk.
A tésztát leszűrjük, majd összekeverjük a sonkával, a paradicsomkockákkal és a bazsalikommal.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sajtot, a tojást, a tejszínt és a tejet összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, a tésztát beleöntjük, a sajtos tejszínkeveréket ráöntjük. A maradék vajat rámorzsoljuk, és a sütőbe tolva 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...