2013. augusztus 29., csütörtök

Koktélparadicsomos lepény


Javában dúl a paradicsomszezon. Szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné ezt a lédús, napérlelte zöldséget, ami sülve is rendkívül finom. Mivel az egyben sült változat az igazi, sütésre inkább az apró, koktélparadicsomot válasszuk, ami miért ne kerülhetne egy ínycsiklandozó lepénybe? Egy nyáresti vacsorához szinte kínálja magát ez a könnyen elkészthető, rugalmas étel, melynek hozzávalóit akár magunk is variálhatjuk, kedvünk vagy a rendelkezésünkre álló hozzávalók szerint, készíthetjük hússal vagy húsmentesen. Egy biztos, sikeres fogást teszünk le az asztalra.

Koktélparadicsomos lepény



Hozzávalók 4 személyre:
 A tésztához: 20 dkg liszt, 5 dkg zsír, 2 evőkanál tejföl, csipetnyi só. 
A feltéthez: 12 dkg sós túró, 2 tojás, 2 evőkanál tejföl, 15 dkg lángolt kolbász, 12 db koktélparadicsom.
 Továbbá: 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 2 evőkanál reszelt sajt.
Elkészítése: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a zsírt, elmorzsoljuk, majd beletesszük a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük, majd átgyúrjuk, a lepénysütő forma méretéhez igazodva kinyújtjuk. Figyeljünk arra, hogy a tésztának pereme is maradjon, mert a feltét kissé folyékony. A feltéthez a túrót összetörjük, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, alaposan összekeverjük. A kolbász héját lehúzzuk és karikára vágjuk. A tepsibe simított tésztát kirakjuk a kolbásszal, rátöltjük a túrós-tojásos ,masszát, végül a kettőbe vágott koktélparadicsomokkal tetszés szerint kirakjuk. Közepes hőfokú sütőben 40 percig sütjük. Amikor kész, megszórjuk a petrezselyemzölddel és a reszelt sajttal. Melegen tálaljuk.
Megjegyzés: A tésztát készíthetjük vajjal is, ez esetben a 20 dkg lisztet 10 dkg vajjal gyúrjuk össze. Arra mindenképp figyeljünk, hogy a tészta összeállításánál hideg hozzávalókkal, gyorsan dolgozzunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...