Igazából tökös laska az étel neve, de nem eléggé elegáns, így átfogalmaztam. A kerti tök nagyon könnyen szaporodik, mindig van belőle rengeteg és a piacon is garasokért lehet hozzájutni. Érdemes vele kísérletezni. Bármilyen ételt felszaporíthatunk vele, még lekvárba is tehetjük a gyümölcsök mellé. erről bővebben a Finom Falatok 8. számában lehet olvasni, Fagyal Hajnalka tollából.
Jómagam nagy rajongója vagyok a töknek. A továbbiakban ez amúgy is kiderül...
Tészta tökkel
Hozzávalók 4
személyre: 25 dkg tollszártászta, 1 fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 12 dkg tök, só, ételízestő, 4 szelet bacon.
Elkészítése: A
tököt kikaparjuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A felforrósított olajban
megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a tököt is összesütjük,
majd fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, ételízesítővel zesítjük. A
tolszártésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük majd összekevrjük a párolt
tökkel. Tányérokra rendezzük és pirított szalonnaszeletekkel díszítve, savanyúsággal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése