2013. augusztus 12., hétfő

Tészta tökkel


Igazából tökös laska az étel neve, de nem eléggé elegáns, így átfogalmaztam. A kerti tök nagyon könnyen szaporodik, mindig van belőle rengeteg és a piacon is garasokért lehet hozzájutni. Érdemes vele kísérletezni. Bármilyen ételt felszaporíthatunk vele, még lekvárba is tehetjük a gyümölcsök mellé. erről bővebben a Finom Falatok 8. számában lehet olvasni, Fagyal Hajnalka tollából. 
Jómagam nagy rajongója vagyok a töknek. A továbbiakban ez amúgy is kiderül...


Tészta tökkel


Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tollszártászta, 1 fej hagyma, 2 evőkanál olaj,  12 dkg tök, só, ételízestő, 4 szelet bacon.

Elkészítése: A tököt kikaparjuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A felforrósított olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a tököt is összesütjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, ételízesítővel zesítjük. A tolszártésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük majd összekevrjük a párolt tökkel. Tányérokra rendezzük és pirított szalonnaszeletekkel díszítve,  savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...