Vannak ételek, melyeket gyerekkoromban nem ettem volna meg semmi pénzért, most meg kimondottan vágyom rájuk. Megjött az eszem? Ilyen az almamártás is.
Almamártás
Az almamártás az egyik nagy klasszikus mártásunk.
Többféleképpen készíthető, az alábbiakban egy több száz éves, hagyományos
változatot mutatunk be.
Hozzávalók 4
személyre: 2 dl húsleves, 2 közepes
méretű alma, két szelet veknikenyér, só, csipetnyi őrölt fahéj.
Elkészítése: A
húslevest egy lábasba töltjük, beledaraboljuk a kenyeret, felforraljuk. Beletesszük
a megtisztított, vékony szeletekre vágott almát, puhára főzzük. Levesszük a
tűzről és összeturmixoljuk. Újra felforraljuk, ha szükséges megsózzuk, őrölt fahéjjal ízesítjük.
Megjegyzés: Kitűnő kísérője a főtt , fehér
húsoknak. Akár hidegen is élvezhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése