Nos, a sütikkel még mindig kicsit mosolyszünetet tartok. Enni sem és készíteni sem rajongásból tezem. Igaz, néha kedvem támad valami régi kedvencre. Ilyen ez is. Nagyon finom. Egy darabot sem dobtam ki belőle...
Erdélyi diós pite
Hozzávalók: 30
dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 10 dkg vaj, 1 csipet
só, 1 dl tejföl. A töltelékhez: 4 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 25 dkg dió, 20
dkg cukorr, 4 dl baracklekvár, citromlé.
Elkészítése: A
lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a
vajat. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojások sárgáját és a tejfölt. Jól
összegyúrjuk, húvös helyen 20 percig pihentetjük. A töltelékhez a tojások
sárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, a kemény habbá
vert tojásfehérjét. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes
méretű tepsit, megkenjük citromlével elkevert barackízzel, elsimítjuk rajta a
tölteléket. Közepes hőfokon 35-40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése