Néha beszippant az élet, nincs idő a gondolatokat írásban rendezni. Az elmúlt másfél hónapban gondolatban rengeteg bejegyzést megfogalmaztam, de nem jutottam el odáig, hogy be is gépeljem, bár a munkaeszközzé átvedlett laptopom billentyűit mindennap püföltem... Ez a baj a dolgokkal: elkezded élvezettel, aztán a fejedre nőnek és uralkodnak rajtad. Ha pedig uralkodásról van szó, jobb szeretem, ha személyek uralkodnak rajtam, mint a munka, a személyekkel legalább lehet veszekedni, megmondhatom nekik a magamét. Na most ennyi elég lesz, mert még ki kell derítenem, mit jelent, ha malaccal álmodik az ember.
Gombás csülök
Hozzávalók 4 személyre: 1 szép szelet sertéscsülök, 3 dl
sör, 25 dkg csiperke, 1 evőkanál zsír, 1 fej hagyma, 1 teáskanál só, 1
teáskanál bors, 1 teáskanál pirospaprika, 5 cikk fokhagyma.
Elkészítése: A sót, a
borsot és a pirospaprikát összekeverjük egy tálkában, majd alaposan
bedörzsöljük vele a csülökszeletet. Beletesszük a húst egy tálba és ráöntünk 2
dl sört. Legalább két órán át hagyjuk állni. Kiemeljük a csülköt a tálból,
kizsírozott tűzálló tálba tesszük, mellészórjuk a szeletekre vágott hagymát,
felöntjük a megmaradt sörrel . A tálat alufóliával lefedjük, betesszük a
sütőbe, közepes hőfokon másfél órán át pároljuk. Ekkor mellészórjuk a
megmosott, kettévágott gombát és újabb 20 percig pároljuk.
Hát ez a kőlevesen is túltesz...
VálaszTörlés