A karaj a disznó egyik legfinomabb része, nekem a kedvencem, szívesen készítem bármilyen formában. Ez a változat überelte kicsit az eddigieket.
Bundás karaj
Hozzávalók 4
személyre: 1 kg csont nélküli karaj, 1 dl olaj, 1 teáskanál só, 1 teáskanál
őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 teáskanál vaj, 8 cikk
fokhagyma, pár szem szegfűbors, 1 fej hagyma, 20 dkg liszt, 1 evőkanál édes paprikakrém,
2 tojás.
Elkészítése: A
lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk 1 tojást, a vajat, a tejfölt, pici sót és
alaposan összegyúrjuk. A tésztát 30-40 percig pihentetjük.A húst felszeleteljük
és vékonyra kipotyoljuk. A megtisztított hagymát apróra reszeljük és kevés
olajban megpároljuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.A sót, borsot,
pirospaprikát összekeverjük, a keverékkel jól bedörzsöljük a hússzeleteket,
majd kevés olajban hirtelen kisütjük, tálba szedjük, majd minden szeletet
meegkenünk párolt hagymával és zúzott fokhagymával. Kinyújtjuk a tészát, két
tenyérnyi téglalapokra osztjuk. Két-két karajszeletet egymásra fektetünk,
megkenjük a paprikakrémmel, réfektetjük egy tésztalapra, a tészta szélét megkenjük a felvert tojással, hogy
összeragaddjon, majd ráhajtjuk a húsra, jól összenyomkodjuk. Az így nyert
somagokat kizsírozott tepsibe fektetjük, megkenjük tojással és előmelegített
sütőben pirosra sütjük. Párolt zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése