2013. augusztus 25., vasárnap

Bundás karaj

A karaj a disznó egyik legfinomabb része, nekem a kedvencem, szívesen készítem bármilyen formában. Ez a változat überelte kicsit az eddigieket.

Bundás karaj


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csont nélküli karaj, 1 dl olaj, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 teáskanál vaj, 8 cikk fokhagyma, pár szem szegfűbors, 1 fej hagyma, 20 dkg liszt, 1 evőkanál édes paprikakrém, 2 tojás.

Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk 1 tojást, a vajat, a tejfölt, pici sót és alaposan összegyúrjuk. A tésztát 30-40 percig pihentetjük.A húst felszeleteljük és vékonyra kipotyoljuk. A megtisztított hagymát apróra reszeljük és kevés olajban megpároljuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.A sót, borsot, pirospaprikát összekeverjük, a keverékkel jól bedörzsöljük a hússzeleteket, majd kevés olajban hirtelen kisütjük, tálba szedjük, majd minden szeletet meegkenünk párolt hagymával és zúzott fokhagymával. Kinyújtjuk a tészát, két tenyérnyi téglalapokra osztjuk. Két-két karajszeletet egymásra fektetünk, megkenjük a paprikakrémmel, réfektetjük egy tésztalapra, a tészta szélét  megkenjük a felvert tojással, hogy összeragaddjon, majd ráhajtjuk a húsra, jól összenyomkodjuk. Az így nyert somagokat kizsírozott tepsibe fektetjük, megkenjük tojással és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Párolt zöldségekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...