Imádnivalóan zamatos ez az étel. Nekem nagyon bejött, jó sokáig próbálgattam az ízesítést, aztán rájöttem, hogy a fokhagyma teszi fel rá a koronát.
Tejszínes gomba
Hozzávalók 4
személyre: 50 dkg csiperkegomba, 10 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 1
evőkanál szárított petrezselyemzöld, só, bors, 3 cikk fokhagyma.
Elkészítése: A
gombát megmossuk, majd kettőbe vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat,
mérsékeljük a lángot, beletesszük a gombát és fedő alatt, mérsékelt lángon 20
percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a liszttel, felöntjük a
tejszínnel és állandóan kavargatva besúrítjük. Zúzott fokhagymával és
petrezselyemzölddel ízesítjük, jól összerotyogtatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése