Bizony megesik, hogy az egyszerű a nagyszerű. Ezzel az étellel kapcsolatosan is ez volt az első gondolatom, miután elkészült és megkóstoltam. Le is vett a lábamról azonnal.
Sajtos,
kolbászos töltött krumpli
Hozzávalók 4
személyre: 8 közepes méretű krumpli, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 evőkanál
rezselt sajt, 10 dkg füstölt kolbász, csipetnyi só.
Elkészítése: a
krumplikat alaposan megmossuk és a sütőben héjában megsütjük. Amikor megsültek,
a tetejüket levágjuk és egy kanál segítségével a belsejüket kikaparjuk. A kikapart krumplit még forrón egy evőkanál
vajjal kikavarjuk és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, 1 evőkanál
reszelt sajtot, végül az apróra vágott kolbászt, megsózzuk, összekavarjuk. A
keveréket visszatöltjük a kikapart krumplihéjba, tepsibe rakjuk, olvasztott
vajjal meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben szép pirosra
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése