2013. augusztus 11., vasárnap

Sajtos rakott zöldbab

Néha már halálra unom a főzést... elélnék bögrés levesen meg csirkemájas hamburgeren görög szósszal...Szerencsére, amikor engedek az ilyesfajta kísértésnek pár nap elteltével ismét mocorogni kezd bennem valami kívánásféle, gyűlnek az ízek a számban, aztán bekattan, hogy mi is kéne. Nem, nem párizsi ( bár a legtöbb esetben azzal is le lehet szerelni a kívánós hangulatomat), hanem valami más, mindig valami új, amiben van egy kis régi is. Így született ez az étel is. Fincsi volt!

Sajtos rakott zöldbab



Hozzávalók 2 személyre: 8 szelet baconszalonna, 25 dkg zöldbab, 5 dkg vaj, 1 teáskanál ételízestő, 5 dkg vaj, 12 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
1. Egy őzgerincformát kibélelünk a szalonnaszeletekkel úgy, hogy később vissza lehessen hajtani.

2. Elrendezzük a tálban az ételízesítős vízben roppanósra főzött zöldbabot.Használhatunk fagyasztott változatot is. Bevallom én jobban szeretem a minőségi fagyasztott zöldséget mert nem kell a tisztításukkal vacakolni.


3. Rámorzsoljuk a vajat.
4 Rászórjuk a reszelt sajtot.
5. Betakarjuk a szalonnaszeletekkel.




6. Alofóliával lefedve, forró sütőben 25 percig pároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...