Néha már halálra unom a főzést... elélnék bögrés levesen meg csirkemájas hamburgeren görög szósszal...Szerencsére, amikor engedek az ilyesfajta kísértésnek pár nap elteltével ismét mocorogni kezd bennem valami kívánásféle, gyűlnek az ízek a számban, aztán bekattan, hogy mi is kéne. Nem, nem párizsi ( bár a legtöbb esetben azzal is le lehet szerelni a kívánós hangulatomat), hanem valami más, mindig valami új, amiben van egy kis régi is. Így született ez az étel is. Fincsi volt!
Sajtos rakott zöldbab
Hozzávalók 2 személyre: 8 szelet baconszalonna, 25
dkg zöldbab, 5 dkg vaj, 1 teáskanál ételízestő, 5 dkg vaj, 12 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
1. Egy őzgerincformát kibélelünk a
szalonnaszeletekkel úgy, hogy később vissza lehessen hajtani.
2. Elrendezzük a tálban az ételízesítős vízben
roppanósra főzött zöldbabot.Használhatunk fagyasztott változatot is. Bevallom én jobban szeretem a minőségi fagyasztott zöldséget mert nem kell a tisztításukkal vacakolni.
3. Rámorzsoljuk a vajat.
4 Rászórjuk a reszelt sajtot.
5. Betakarjuk a szalonnaszeletekkel.
6. Alofóliával lefedve, forró sütőben 25 percig
pároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése