Három nyári munkanap után paprikás hangulatban. De ez egy jó paprikás hangulat.
Sonkás, gombás sült töltött
paprika
Hozzávalók: 50 dkg gomba, 15 dkg
baromfisonka, 4 tölteni való paprika, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál reszelt
sajt, 1 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 10 dkg vaj, 1 evőkanál olaj, só, bors.
Elkészítése: A gombát megmossuk és
felszeleteljük. Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a
gombát és fedő alatt puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Egyharmadát
kivesszük, a többire rászórunk 1 evőkanál lisztet, felöntjük a tejszínnel és
behabarjuk.
A félretett gombához hozzáadjuk a
vékony csíkokra szeletelt sonkát és a reszelt sajtot, valamint a tejfölt. A
paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, a belső ereket is kivágjuk, majd a masszával
megtöltjük. Olajjal kikent tűzálló tálban addig sütjük, amíg a töltelék piros
lesz. A töltött paprikákat a tejszínes gombával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése