A padlizsánt
leginkább paradicsomos szószokkal készítve ismerjük. Érdemes új ízeket is
keresni. Erre csodálatos lehetőség ez a tejszínes-fokhagymás változat, melyet a
hozzáadott petrezselyemzöld színében is érdekessé tesz.
Rakott padlizsán
Hozzávalók 4 személyre:
2 közepes méretű padlizsán, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 cikk
fokhagyma, 1 fej hagyma, 20 dkg sertéscomb, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj,1
evőkanál liszt, 1 evőkanál reszelt sajt,
só, bors.
Elkészítése: A
hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított olajon
megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, majd megsózzuk,
borssal ízesítjük és puhára sütjük. A padlizsán hosszában vékony szeletekre
vágjuk lesózzuk és fél órán át hagyjuk állni. Leöblítjük, szárazra töröljük és
egy olaj nlküli serpenyőben hirtelen átsütjük. Egy tűzálló tál aljára
morzsoljuk a vajat, kirakjuk padlizsánnal, teszünk rá a sült húsból majd addig
folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak. A ttejére padlizsán kerüljön.
A tejszínt, fokhagymát és a petrezselyemzöld kétharmadát turmixpohárba tesszük,
alaposan összeturmixoljuk. Belekeverjük a lisztet is, majd a rakott padlizsánra
töltjük. Forró sütőbe toljuk és 35 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemmel
és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésEz nagyon jol hangzik.
VálaszTörlésBizony nagyon finom volt. De mivel csak ketten vagyunk, maradt egy kicsi belőle. Azt ledaráltam, hát padlizsánkrémnek nekem még jobban bejött.
VálaszTörlés