Még mindig mártás. Nagyon belejöttem... Ez egy igazi ízélmény.
Nyári paradicsommártás
Hozzávalók 4
személyre: 4 paradicsom, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, csipetnyi só, 1
teáskanál szárított bazsalikom, 1 teáskanál cukor.
Elkészítése: Egy
lábasban vizet forralunk. Amikor forr, belemártjuk a paradicsomokat és lehúzzuk
a héjukat. Ezután kisebb kockákra vágjuk, rászórjuk a sót és a bazsalikomot,
annyi vizet öntünk rá, hogy ellepjee és lassú tűzön puhára főzzük. Levesszük a
tűzről, összeturmixoljuk, majd egy sűrű szűrőn is átszűrjük. Az olajat
felhevítjük, megpirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk a paradicsommasszát,
simára kavaqrjuk és besűrítjük. Ha szükséges még adunk hozzá egy kevés vizet.
Megkóstoljuk, ha szükségesnek érezzük cukorral ízesítjük.
Megjegyzés. Kitűnő kísérője a főtt marhahúsnak,
köretként tört krumplit kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése