2019. november 6., szerda

Sült sajtos csirkemell



A rántott, grillezett sajt íze semmihez sem mérhető. Így teljesen érthető, hogy családunk nagy kedvence. A forró levegős fritőzben akár hússal kombinálva is készíthetjük. Az étel titka a jó sajtválasztás. Én a ciprusi Halloumi sajtot választottam, ami nagyobb bevásárlóközpontokban kapható. Ez egy félig kemény, nem édesített sajt, amely készülhet juh-, tehén- és kecsketej variációkból. Mivel a halloumi magasabb olvadásponttal rendelkezik, mint számos sajtfajta, nagyszerű a grillezéshez vagy a serpenyőben való pirításhoz, mivel a széleit barnára süthetjük, anélkül, hogy túlságosan megpirulna. Ha nem áll rendelkezésre a Halloumi, használhatunk enyhén sózott telemeát is.

Sült sajtos csirkemell



Hozzávalók 2 személyre: 1 csirkemell, 15 dkg Halloumi sajt, só, bors, 1 evőkanál olaj,  egy marék dió, 1 kisebb kápia paprika, 1 teáskanál provancei fűszersó.
Elkészítése: A csirkemellet négy szép szeletre vágjuk. A sót, borsot, olajat összekeverjük , majd jól bedörzsöljük vele a hússzeleteket. A fritőz kosarába rakjuk a húst és a legmagasabb hőfokon, legalább kétszer átfordítva 20 percig sütjük. Mikor jól átsült, a hússzeletekre tesszük a vékonyra szeletelt sajtot és újabb 10 percig sütjük. Ezalatt a sajt is jól átsül, de nem olvad meg. Amikor kész, megsórjuk a fűszersóval. Kápia parikával díszítve, dióval megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...