2019. november 4., hétfő

Aromás, ropogós burgonyaszirom



A zacskós chipszek remek alternatívája. Gyorsan, egyszerűen készül a forró levegős fritőzben és a fűszerezésben mindenki a saját ízlése szerint járhat el. Nálunk a provancei fűszersó a nagy kedvenc, fokhagymás mártogatóssal, vagy enyhén füstölt barbecue szósszal.

Aromás, ropogós burgonyaszirom



Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg burgonya, 2 teáskanál olívaolaj, 1 evőkanál provancei fűszersó, 8 cikk fokhagyma, 1 dl tejföl, só.
Elkészítése: A burgonyát héjastól alaposan megmossuk és uborkavágóval vékony szeletekre vágjuk. Rálocsoljuk az olajat és jól összeforgatjuk. Vékony rétegben, több fordulóban a fritőz kosarának aljára rendezzük és a legmagasabb hűfokon, gyakran rázogatva 10 perc alatt ropogósra sütjük. Tányérra szedjük, megszórjuk a fűszersóval. A fokhagymás mártogatóshoz a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, majd összekeverjük a sóval és a tejföllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...