2019. november 5., kedd

Karfiol sörtésztában



A rántott karfiol nálunk nagy kedvenc. Mióta forró levegős fritőzben készül a macera is nagyon kevés vele, így gyakran kerül az asztalra.

Karfiol sörtésztában



Hozzávalók:  1 fej karfiol, 2 tojás, 14 dkg liszt, 1, 25 dl sör, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 citrom leve,  só, 3 evőkanál  olaj.
Elkészítése: A karfiolt rozsáira szedve sós vízben megmossuk. 1 csokor petrezselymet finomra vágunk, elkeverjük 1 citrom levével, a karfiolra locsoljuk, összeforgatjuk, és fél órát állni hagyjuk. A sörtésztához a elkeverjük a lisztet a sörrel, 3 evőkanál olajjal és 2 tojássárgával. A tojásfehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk a tésztába. A sütéshez a fritőz kosarát megkenjük olajjal, hogy a tésztába forgatott karfiolrózsák ne ragadjanak bele. A kosár aljára rendezzük a tésztába mártott karfiolrózsákat,  20 perc alatt közepes hőfokon, közben legalább háromszor megrázogatva ropogósra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...