2017. augusztus 26., szombat

Kukoricapehelyben rántott karaj


A kukoricapehely nagyon jó alternatíva, ha ropogós rántott húst szeretnénk. Alig pár hozzávaló segítségével izgalmas fogást varázsolhatunk az asztalra. A gyerekek imádni fogják, csak arra vigyázzunk, hogy apró, hamar elfogyasztható falatok kerüljenek a tányérra.

Kukoricapehelyben rántott karaj 


Hozzávalók 4 személyre:  4 szelet csont nélkül karaj, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál liszt, 1 dl natúr joghurt, 2 tojás, 10 dkg kukoricapehely, olaj a sütéshez.

Elkészítése: A karajszeleteket jól kipotyoljuk, kockára vágjuk. Egy keverőtálba tesszük, rászórjuk a sót és a borsot és jól összekeverjük. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, beletesszük a joghurtot, összekeverjük. A kukoricapelyhet egy nagyobb darab sütőpapírra mérjük, a papírt ráhajtjuk és sodrófával összetörjük. A fűszeres húsdarabokat belemártjuk a joghurtos tojásba, majd az összetört kukoricapehelybe és forró olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...