2017. augusztus 27., vasárnap

Húsos psradicsomkrémleves


A zamatos nyárvégi paradicsom minden konyhában szívesen látott vendég. A klasszikus ételek mellett készítsünk bátran belőle néhány érdekesebb fogást is, a család értékelni fogja, hiszen paradicsommal sosem lehet melléfogni.

Húsos psradicsomkrémleves


Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet tarja, 4 krumpli, 4 paradicsom, 5 dl paradicsomlé, só, kevés ételízesítő, pár bazsalikomlevél.

Elkészítése: A húst annyi sós, ételízesítős vízben amennyi ellepi odatesszük főni. Amikor a víz felforrt, mérsékeljük a hőfokot, lefedjük. 20 percig főzzük, közben a krumplit meghámozzuk, a paradicsomot forró vízbe mártjuk és lehúzzuk a héját, majd a krumplival együtt apróra vágjuk. Amikor a 20 perc eltelt, beletesszük a levesbe és 35 percig főzzük. Kivesszük a húst, hozzáöntjük a leveshez a paradicsomlevet és felforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges utána sózunk, majd levesszük a tűzről és pürésítjük. A húst csíkokra vágjuk, beletesszük a tányérba, rámerjük a levest és forrón, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...